A Bükk és a Mátra találkozásából, több évezreddel ezelőtt született egy csodás völgy, kis hegyekkel, dombokkal, lankákkal körül ölelve, védve. E pompás, hegyes-dombos vidéket valószínűleg az  Isten is jókedvében teremtette. Az újkori demjéni Termál Völgy megálmodói  római kori fürdő  hangulatát  varázsoltak e mesebeli tájba. A lankás dombok között megbúvó völgy szubmediterrán éghajlata segít abban, hogy a fürdő örömeit mind a 4 évszakban élvezzük.

A 690 m mélyről feltörő gyógyvíz kis hazánk legújabban feltárt gyógyvize, mely hatása széles spektrumú.

A gyönyörű mozaikkal kirakott, nem csak az élmény-, hanem az egészségturizmust is  szolgáló Termálfürdő és Aquapark öt különböző hőfokú kültéri, két beltéri gyógyvizes medencével, egy 25 m-es úszómedencével, egy gyermek medencével,  élményelemekkel, nyakrafolyókkal, levegőbuzgárokkal biztosítják a kellemes kikapcsolódást. Az egész évben egyedülállóan meghosszabbított nyitva tartás – minden nap hajnali 2 óráig – egy varázslatosan romantikus éjszakai fürdőzés élményét nyújtja a kivilágított medencékkel a szikrázóan csillagos égbolt alatt.

A nyári időszakban az Aquapark nyújt felejthetetlen kikapcsolódást a különböző élményelemeivel: gumikarikás rafting és kamikaze csúszda, osztott-pályás csúszda, ugrómedence  – három különböző magasságból lehet ugrani4,5 mvízmélységbe – !

2012 augusztus végi nyitással a Termál Völgy életérzésének továbbviteleként, a fürdőtől 400m-re egy luxus színvonalú 4 csillagos szálloda , a Hotel Cascad Resort & Spa, gyógy-, wellness-, és konferenciaszálloda ( www.cascaderesort.hu ) ajánlja minden korosztályt kielégítő szolgáltatásait .

2013 végére, Magyarországon – nagyságát és szolgáltatásait nézve is – egyedülálló Barlangfürdő várja leendő Élmény Vadászait !

" Ha nem akarod mindig egyformán érezni magad a pihenés, a relaxáció, a teljes kikapcsolódás idején, hanem újra, másra, meghökkentőre, igazi élményre vágysz…
A VÁLASZTÁS A TIÉD……de miért mennél máshová, mert
a demjéni Termál Völgy családias hangulatával egész évben vár ! "
" Demjén Termál Völgy ahol az élmények megháromszorozódnak "

690 mmélyről feltörő,68 °Cvíz, az ország legújabb feltárt gyógyvize (2008. 06.). A vizsgált összetevők alapján nátrium-kalcium-hidrogén-karbonátos, kemény fluoridos, kénes termálvízről van szó, amelynek jelentős a vas- és a kovasav-tartalma. A fürdőkúra alkalmazható a reumatikus bántalmak csökkentésére, ízületek kopásos degeneratív elváltozása, csontritkulás, köszvény, esetén, csontsérülések, ortopédiai műtétek utókezelésére. Javítja, a vérkeringést, és a mozgásképességet, de a bőr faggyúmirigy megbetegedésére, valamint gyulladásos bőrbetegségekre is hasznos.

Nyitva tartás:

  • Minden nap 09:00 – 02:00 óráig
  • Ünnepnapokon is folyamatos a nyitva tartás!

A Wellness részleg és a beltéri medencék nyitva tartása:

  • Vasárnaptól – Péntekig 10:00 – 22:00 óráig
  • Péntektől – Szombatig 10:00 – 24:00 óráig

Aqua-park: csúszdapark nyitvatartása:

  • Nyitva: 09:00 – 20:00 óráig
  • A nyitva tartás szezonális jellegű!

Elérhetőségek:

  • Cím: 3395 Demjén, Külterület
  • Tel: 30/853-7419, 36/550-039
  • E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Honlap: www.demjengyogytermal.hu